Institutiile financiare internationale, multumite de evolutia economiei din Romania

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 17:25
1292 citiri
Institutiile financiare internationale, multumite de evolutia economiei din Romania

Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, vineri, ca, in opinia reprezentantiilor institutiilor financiare internationale, economia Romaniei "continua sa creasca", apreciind ca nivelul de colecare a taxelor si impozitelor a crescut.

"In primul rand, am inteles din aceasta discutie faptul ca in evaluarea FMI economia romaneascaPresedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, vineri, ca, in opinia reprezentantiilor institutiilor financiare internationale, economia Romaniei "continua sa creasca", apreciind ca nivelul de colecare a taxelor si impozitelor a crescut. continua sa creasca, dar vestea si mai buna, dupa parerea mea, este aceea ca in aceasta perioada si capacitatea de colectare a taxelor si impozitelor in egala masura a crescut", a declarat Cristian Diaconescu intr-o conferinta de presa dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

Legat de cheltuielie bugetare, Cristian Diaconescu a precizat ca este nevoie de precautie.

"In ceea ce priveste cheltuielile, in evaluarea partenerilor nostri europeni si euroatlantici, Romania nu are inca suficient spatiu fiscal pentru un proces de investitii aprofundat. Este o problema pe care in continuare va trebui sa o analizam cu cea mai mare atentie.

Sigur, preocuparea majora, mai ales in elaborarea bugetului pentru anul 2012, este legata de pastrarea tintei de deficit, 4,4% in acest an, si sub 3% in anul 2012, o perspectiva care trebuie analizata cu foarte mare atentie si cu foarte mare responsabilitate la nivel guvernamental, pentru ca intr-adevar reprezinta o tema complicata, atat din punct de vedere politic, cat si economic", a spus el.

"Am avut o discutie in legatura cu perspectivele europene si globale in ceea ce priveste criza economica. 

Sigur, in acest moment, si dupa evaluarea partenerilor nostri, pericolul unui soc pe pietele europene nu este cu totul si cu totul inlaturat, dar in egala masura, dupa evaluarile FMI, Romania este mult mai pregatita, si ei au dat exemplul anului 2008, sa faca fata unor astfel de probleme si crizei in general, argumentele fiind: o fiscalitate consolidata, moneda stabila, dezechilibrele economice reglate, rezervele BNR, dar si, si nu in ultimul rand, acordul cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala", a mai spus Diaconescu dupa discutiile cu reprezentantii institutiilor financiare internationale.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#economie romania, #institutii internationale, #economie cristian diaconescu, #economie , #stiri FMI