Investitorii privati nu vor sa se implice in salvarea Greciei

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 10:01
1164 citiri
Investitorii privati nu vor sa se implice in salvarea Greciei

Diplomatii din zona euro sustin ca discutiile privind implicarea investitorilor privati in al doilea program international de sustinere a Greciei sunt blocate si ca sunt sanse mici sa se ajunga la o contributie de 30 de miliarde de euro, anunta Reuters.

Germania, Olanda si alte tari nordice vor ca povara financiara sa nu revina doar statelor si contribuabililor si cer ca sectorul privat sa acopere o parte din costul celui de-al doilea imprumut pentru Grecia.

Restul fondurilor vor proveni din veniturile obtinute de Grecia prin privatizari, precum si de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International (FMI), in suma de circa 60 de miliarde de euro, scrie Cotidianul.

Desi negocierile intre oficialii Bancii Centrale Europene, ai Uniunii Europene si ai Institutului pentru Finante Internationale (IFI) dureaza de doua saptamani, inca nu s-a ajuns la niciun consens.

Mai mult decat atat, un diplomat din zona euro a precizat ca discutiile s-ar putea incheia prin asigurarea unei contributii a sectorului privat de 15 miliarde de euro.

#grecia, #investitori privati, #plan salvare grecia, #zona euro , #stiri FMI