Irlanda va solicita finantare externa

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 09:26
1028 citiri
Irlanda va solicita finantare externa

Irlanda va solicita un program de finantare externa de la Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, a declarat duminica ministrul irlandez al Finantelor, Brian Lenihan, punand capat zvonurilor si speculatiilor privind criza de la Dublin care circula de cateva saptamani in presa, transmite Mediafax.

Voi recomanda guvernului sa ceara un program si sa inceapa negocierile oficiale", a afirmat Lenihan la postul public de radio RTE.

El a mai aratat ca una dintre chestiunile esentiale cuprinse in acord ar trebui sa fie restructurarea bancilor irlandeze.

Totusi, ministrul sustine ca modificarea impozitului pe profit nu este pe masa, deoarece ar afecta cresterea economica a Irlandei.

Volumul imprumutului Irlandei nu va fi "o suma de trei cifre", a continuat Lenihan, dezmintind informatiile aparute duminica in presa privind un acord de 120 miliarde euro.

Surse apropiate discutiilor au declarat pentru Reuters ca Irlanda ar putea avea nevoie de o suma cuprinsa intre 45-90 miliarde euro. Valoarea acordului se va decide in functie de destinatia banilor - exclusiv pentru salvarea bancilor sau si pentru finantarea serviciului datoriei publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#irlanda, #finantare, #fmi, #ue, #acord , #stiri FMI