Italia mizeaza pe o crestere economica de cel putin 1% in 2010

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 17:33
1167 citiri
Italia mizeaza pe o crestere economica de cel putin 1% in 2010

Ministrul italian al economiei, Giulio Tremonti, a declarat marti ca produsul intern brut (PIB) al Italiei ar putea creste cu peste 1% in 2010, estimare mai optimista decat cea anterioara a guvernului, anuntata in septembrie, potrivit AFP, informeaza NewsIn.

"Este posibil - si speram, caci am scris in documentele oficiale solicitate de UE - ca in 2010 PIB-ul sa fie pozitiv la finalul anului", cu o crestere "de 1% sau de peste 1%", a afirmat ministrul, la o reuniune cu sefi de companii.

Ultima prognoza oficiala, publicata de guvern la finalul lui septembrie, indica o crestere economica de 0,7% in 2010, dupa o contractie de 4,8% in acest an.

La inceputul lui octombrie, Fondul Monetar International (FMI) anunta ca estimeaza o crestere foarte slaba, de doar 0,2%, pentru economia Italiei in 2010.

Italia a iesit din recesiune in al treilea trimestru din acest an, cand a inregistrat o crestere de 0,6% fata de trimestrul precedent, insa economistii considera ca revenirea economiei este inca foarte fragila. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#italia, # crestere economica , #stiri FMI