Juncker a primit amenintari cu moartea din Grecia

Marti, 07 Iunie 2011, ora 09:16
1286 citiri
Juncker a primit amenintari cu moartea din Grecia

Jean-Claude Juncker, liderul ministrilor de finante, din zona euro, a declarat ca a fost amenintat cu moartea, din cauza masurilor de austeritate impuse statului elen, in schimbul ajutorului financiar extern, anunta NewssIn.

"Ce le putem spune grecilor? Este o intrebare buna pe care mi-o pun adesea, pentru ca primesc multe mesaje din partea grecilor. Inclusiv amenintari cu moartea", a declarat Juncker in cursul unei audieri intr-o comisie a Parlamentului European de la Strasbourg.

Grecia, afectata de o datorie enorma, este incapabila sa se refinanteze pe pietele financiare, care ii cer dobanzi prea mari, si a obtinut anul trecut un credit din partea UE si FMI in valoare de 110 de miliarde de euro.

In schimbul creditului, acordat intr-o perioada de trei ani, Atena trebuie sa impuna un plan de austeritate pentru a incerca sa isi refaca finantele publice.

"Cu cat exista mai multe privatizari, cu atat mai putine sacrificii le sunt impuse grecilor saraci", a subliniat Juncker.

De asemenea, el a facut apel pentru un "consens privind calea aleasa intre cele doua mari familii politice", pentru a "oferi Greciei imaginea unei tari care stie incotro se indreapta".
 
"Nu vom iesi la liman, daca nu va exista consens intre fortele politice elene", a avertizat el.

Si comisarul pentru afaceri economice, Olli Rehn, a cerut un acord intre partid, recunoscand ca exista "o lipsa de credibilitate in ceea ce priveste Grecia".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#juncker, #zona euro, #masuri austeritate grecia , #stiri FMI