Lagarde, preocupata de credibilitarea FMI in discutiile cu UE, privind Grecia

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 10:25
1068 citiri
Lagarde, preocupata de credibilitarea FMI in discutiile cu UE, privind Grecia

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, este hotarata sa apere credibilitatea institutiei in discutiile din aceasta saptamana cu sefii finantelor zonei euro, semnaland un posibil conflict pe tema sustenabilitatii datoriilor statului elen.

Lagarde si-a scurtat o vizita in Asia de Sud-Est si a revenit sambata in Europa pentru a putea participa marti, la o reuniune a ministrilor de Finante din zona euro, la Bruxelles, transmite Bloomberg.

Cele doua parti sunt in dezacord in privinta perioadei in care Grecia trebuie sa isi reduca datoria publica, dar Lagarde a spus ca este pregatita sa vina la discutii "calma si hotarata".

Lagarde a afirmat intr-un interviu la Manila ca va incerca sa "opereze independent", respectand in acelasi timp regulile Fondului. Ea a sugerat astfel ca nu intentioneaza sa cedeze incursul negocierilor.

Sefa FMI a criticat saptamana trecuta decizia guvernelor europene de a prelungi cu doi ani termenul pana la care Grecia trebuie sa reduca datoria publica la 120% din PIB, pana in 2022, contrar recomandarilor Fondului, ridicand intrebarea daca institutia va continua sa finanteze statul elen.

Acordul privind reducerea datoriei Greciei la un nivel sustenabil este esential pentru furnizarea urmatoarei transe de ajutor financiar, de 31 miliarde de euro, cofinantata de UE si FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Lagarde discutii FMI, #Lagarde declaratii Grecia, #Lagarde datorie publica , #stiri FMI