Legea salarizarii unice trebuie sa fie gata pana la 31 august

Joi, 11 Iunie 2009, ora 09:36
1242 citiri
Legea salarizarii unice trebuie sa fie gata pana la 31 august

Legea salarizarii unice are ca termen de finalizare data de 31 august, iar legea responsabilitatii fiscale trebuie prezentata, impreuna cu planul de implementare, pana in 30 noiembrie, s-au angajat autoritatile romane in fata Fondului Monetar International, in scrisoarea de intentie, potrivit Newsin.

De altfel, pentru toate cele patru mari conditii ce tin de politica fiscala exista termene precise de aplicare.

Prima conditie, realizata deja, consta in adoptarea unor masuri de ajustare bugetara echivalente cu 1,1% din produsul intern brut (PIB).

Guvernul a realizat aceasta masura prin rectificarea bugetara adoptata perin Ordonanta de Urgenta de catre guvern in 11 aprilie, ce a fost aprobata de Parlament in 28 aprilie.

Guvernul avea termen 31 august pentru adoptarea rectificarii de catre Parlament. O ultima conditie trecuta in scrisoarea de intentie fixeaza termenul de 31 decembrie 2009 pentru finalizarea legislatiei revizuite de pensii.

Guvernul este in plin proces de realizare a Legii salarizarii unitate a sistemului bugetar, fiind intarziat o perioada de rezistenta unor ministere cu statut special la includerea intr-un sistem unitar.

Insa premierul Emil Boc a dat asigurari, luna trecuta, ca Legea salarizarii unitare va fi finalizata pana la 30 iunie.

In ceea ce priveste reforma sistemului public de pensii, o Lege unica ar urma sa ii oblige pe 350.000 bugetari ce contribuie in prezent la sisteme de pensii speciale sa contribuie la sistemul public de pensii.

Autoritatile romane au convenit cu Fondul Monetar International incadrarea in anumite tinte de deficit pe fiecare trimestru, astfel incat, la finalul lunii decembrie, acesta sa nu depaseasca 24,3 miliarde lei.

Pentru primul trimestru, tinta de deficit este de 8,3 miliarde lei, pentru finalul trimestrului II - de 14,5 miliarde lei, iar pentru sfarsitul celui de-al treilea trimestru - de 18,6 miliarde lei.

In legatura cu constrangerile fiscale impuse Romaniei in cadrul acordului de finantare, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, a spus miercuri, intr-un interviu acordat The Money Channel, ca FMI poate da dovada de flexibilitate in privinta tintelor doar in masura in care o eventuala neindeplinire a acordului nu ar fi imputabila autoritatilor romane.

"Suntem flexibili in masura in care este vorba de factori care nu depind de autoritati. Daca problemele apar din cauza unor derapaje, atunci este greu", a afirmat reprezentantul Fondului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#deficit, #finalizare, #fmi, #pensii, #rectificare, #salarizare , #stiri FMI