Liderii opozitiei, impotriva adoptarii Legii salarizarii in 2010

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 00:26
934 citiri
Liderii opozitiei, impotriva adoptarii Legii salarizarii in 2010

Liderii PSD, PNL si PC au decis luni in cadrul unei intalnirii a opozitiei sa sustina adoptarea Legii salarizarii dupa data de 31 decembrie, astfel incat salariile bugetarilor sa revina la cuantumul dinaintea reducerilor cu 25%, iar pentru bugetul de stat sa fie convenita o pozitie comuna, potrivit Newsin.

"Am decis sa depunem impreuna motiunea de cenzura (asupra angajarii raspunderii pe Legea salarizarii unitare, n.r.) si, la momentul prezentarii si dezbaterii acestei motiuni, sa avem ca obiectiv principal ca data de 31 decembrie sa se implineasca fara adoptarea acestei legi, in asa fel incat ceea ce Guvernul Boc a promis in luna mai - revenirea la salariile reduse cu 25% - sa aiba loc cu adevarat, dupa care legea salarizarii unice urmeaza sa intre in vigoare nu pe salariile deja reduse cu 25%, pentru ca e o escrocherie la adresa bugetarilor", a afirmat Ponta.

Totodata, liderul PSD a criticat faptul ca la nivelul conducerii Parlamentului a fost stabilit un calendar pentru adoptarea bugetului de stat si a Legii salarizarii unitare.

"Nu si-a angajat nimeni raspunderea si nu a depus nimeni motiune de cenzura, cum poti sa stabilesti calendar pentru ceva ce nu s-a intamplat? E o prostie tipica pentru Boc si Anastase, cum sa stabilesti un calendar pentru ceva ce nu exista", a declarat Ponta, dupa ce i s-a pus in vedere ca la discutiile de la Cotroceni premierul Boc i-a spus lui Traian Basescu ca in coalitie s-a stabilit un calendar pentru legile salarizarii, Legea bugetului si Legea educatiei.

In ceea ce priveste bugetul de stat, presedintele PSD a afirmat ca s-a luat decizia ca lunea viitoare sa aiba loc o reuniune a grupurilor parlamentare reunite ale PNL, PSD si PC care se vor intalni cu reprezentantii alesilor locali - presedinti de CJ, primari de municipii, orase si comune pentru a-si exprima "o pozitie comuna si clara vizavi de legea bugetului de stat, care nu trebuie sa fie legea bugetului doamnei Udrea sau a PDL, ci o lege care sa redistribuie o parte din sume catre educatie, sanatate, agricultura si sa nu distruga autonomia administratiilor locale, ci sa transforme toti primarii in cersetori la biroul dnei Udrea".

De asemenea, Ponta a comentat afirmatia sefului statului, referitor la riscul unui "derapaj" economic in situatia in care Romania nu-si respecta angajamentele cu FMI.

"Romania e intr-un derapaj cauzat de masurile antinationale si antisociale adoptate de Guvernul Boc la solicitarea directa a lui Basescu. Nu e de vina nici FMI, nici opozitia, de vina e Traian Basescu, Emil Boc si cei care au luat aceste masuri care au adus Romania in derapaj si criza economica si sociala", a afirmat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#buget, #fmi, #guvern boc, #legea salarizarii, #psd , #stiri FMI