Liderii PDL si PSD au stabilit ce masuri vor negocia cu CE si FMI

Joi, 12 Martie 2009, ora 15:25
955 citiri
Liderii PDL si PSD au stabilit ce masuri vor negocia cu CE si FMI

Protejarea intereselor economice ale populatiei, absorbtia fondurilor UE, finantarea investitiilor prevazute in bugetul de stat si proiectia bugetara multianuala vor fi luate in calcul in cadrul oricaror discutii pe tema contractarii unui imprumut extern, au stabilit joi liderii coalitiei. 

Vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat la finalul sedintei coalitiei ca liderii PDL si PSD au stabilit componenta unei comisii interministeriale de negociere, care va discuta pachetul de masuri care trebuie adoptat.

"Am stabilit si pachetul de masuri pe care coalitia il are in vedere in orice discutie potentiala. Acesta se refera in primul rand la protejarea intereselor economice ale populatiei, asigurarea resurselor suficiente pentru realizarea investitiilor prevazute in bugetul de stat, avem in vedere ca prioritate zero absorbtia fondurilor europene si o proiectie bugetara multianuala, astfel incat sa putem asigura o perspectiva asupra evolutiei economice in urmatorii trei - patru ani", a declarat Videanu.

Videanu a spus ca ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, i-a informat pe liderii celor doua partide asupra necesarului de finantare externa de care are nevoie Romania in acest moment, dar a refuzat sa faca publice datele prezentate de Pogea.

El a precizat ca banii vor proveni de la CE, de la banci si de la FMI. Potrivit lui Videanu, ministrul Finantelor i-a mai informat de membrii coalitiei despre discutiile exploratorii pe care autoritatile de la Bucuresti le au cu reprezentantii CE, ai Bancii Mondiale, Bancii Central Europene si ai FMI. 

 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#absorbtie, #buget, #ce, #finantare, #fmi, #fonduri, #investitii, #masuri, #pachet , #stiri FMI