Lybek (FMI): Fondul decide vineri daca Romania primeste cele 900 milioane euro

Marti, 29 Iunie 2010, ora 17:55
1536 citiri
Lybek (FMI): Fondul decide vineri daca Romania primeste cele 900 milioane euro

Boardul Fondului Monetar International (FMI) se va intruni vineri ca sa decida daca acorda Romaniei cea de a cincea transa, de circa 900 milioane euro, a declarat, marti, reprezentantul regional pentru Romania si Bulgaria al FMI, Tonny Lybek, potrivit unui comunicat transmis de FMI, informeaza NewsIn.

"Consiliul executiv al FMI ar urma sa se intruneasca vineri, 2 iulie 2010, ca sa efectueze cea de-a patra revizie a acordului stand-by cu Romania. Sub rezerva finalizarii reexaminarii de catre Board, a cincea transa (DST 768 milioane euro sau aproximativ 900 milioane euro) vor fi disponibile la Banca Nationala din Romania, dupa doua zile lucratoare", se arata in comunicat.

Astfel, Lybek confirma declaratiile facute de ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"Autoritatile romane si-au demonstrat angajamentul ferm fata de programul lor economic, care este sprijinit de acordul stand-by - prin identificarea rapida a unor masuri compensatorii, dupa hotararea Curtii Constitutionale", a mai spus Lybek.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, mentiona luni ca boardul FMI nu s-a intrunit pana acum din cauza propriilor formalitati interne, si ca "atat FMI, cat si CE, au imbratisat si saluta masurile pe care guvernul urmeaza sa le introduca de la 1 iulie".

Deficitul bugetar agreat cu FMI pentru 2010 este de 6,8% din produsul intern brut (PIB).

#acord, #deficit, #fmi, #masuri, #transa , #stiri FMI