Marea Britanie ar trebui sa se ofere sa renunte la unicul sau loc din FMI la G20

Luni, 30 Martie 2009, ora 09:54
1646 citiri
Marea Britanie ar trebui sa se ofere sa renunte la unicul sau loc din FMI la G20

Marea Britanie ar trebui sa se ofere sa renunte la unicul sau loc din Fondul Monetar International (FMI) cu ocazia summitului G20 de la Londra, pentru a da dovada de spirit de lider si pentru a sublinia nevoia de reforma, arata un raport publicat sambata si citat de Reuters.

Raportul face apel si la liderii mondiali sa ajunga saptamana viitoare la un acord cu privire la impartirea poverii pachetelor de stimuli, la oferirea de finantare suplimentara Fondului Monetar International, pentru a respinge protectionismul si a implementa reforme pe termen lung.

Chatham House si Consiliul Atlantic al Statelor Unite sustin ca oferta Marii Britanii de a renunta la locul din FMI, ca parte a unui proces de consolidare a reprezentarii Europei si de orientare spre pietele emergente, este un semnal folositor.

"Prin inaintarea acestei oferte radicale, Marea Britanie ar da dovada de spirit de lider pe fondul nevoii de reformare a guvernarii sistemului financiar international. Initiativa ar da, de asemenea, un semnal de actiune imediata din partea liderilor G20, pentru redresarea economiei mondiale si pentru succesul acestui summit", se arata in raport.

Economiile emergente precum India si China vor sa aiba o mai mare putere de decizie in guvernarea institutiilor multinationale precum FMI si Banca Mondiala, ce au fost dominate de marile puteri occidentale de la infiintarea lor, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#renuntare, # marea britanie, # fmi, # reforme, # protectionism , #stiri FMI