Marian Sarbu: Pensiile de pana la 1.500 lei, neimpozitate din 2010

Marti, 18 August 2009, ora 09:27
1410 citiri
Marian Sarbu: Pensiile de pana la 1.500 lei, neimpozitate din 2010

Ministrul Muncii Marian Sarbu a declarat luni ca pensiile de pana la 1.500 de lei nu vor mai fi impozitate, incepand, cel mai probabil, din 1 ianuarie 2010. 

"Impozitarea pensiilor de pana la 1.500 de lei nu se va mai face, probabil din ianuarie 2010. Aceasta masura va fi specificata clar in noul Cod Fiscal", a spus Sarbu, la Realitatea TV.

El a reiterat si ca pensiile vor creste asa cum Guvernul a promis inca din campania electorala, chiar daca e criza.

"Este cum am promis, o data cu octombrie va fi o crestere a punctului de pensie cu 2 puncte si o crestere a pensiei sociale minime de la 300 la 350 de lei. Se revalideaza ceea ce am spus la inceputul anului", a mai spus ministrul Muncii.

Cat despre cealalta problema a Guvernului, impunerea celor 10 zile de concediu, Sarbu s-a declarat de partea colegului sau de la Finante, Gheorghe Pogea.

"Impreuna cu marile confederatii sindicale ar trebui sa decidem care este masura cea mai potrivita. As fi de partea domnului Pogea pentru ca este un lucru pe care Guvernul si l-a asumat in negocierile cu FMI. (...) Si eu am sperat ca aceasa criza ne va afecta cat mai putin...", a mai adaugat ministrul.


Vezi cursul de schimb BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#criza, #impozitare, #pensii, #sarbu , #stiri FMI