Marko: Probabil ne vom intoarce la cresterea cotei unice si a TVA

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 13:27
1193 citiri
Marko: Probabil ne vom intoarce la cresterea cotei unice si a TVA

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, sustine ca decizia CC este "obligatorie", iar Guvernul trebuie sa caute de urgenta alte surse pentru a pastra echilibrul bugetar si cifrele convenite cu FMI, afirmand ca, in opinia sa, nu exista alte surse importante decat cresterea cotei unice si a TVA, precizeaza Mediafax.

Marko a declarat, vineri, la Targu Mures, ca ministrii UDMR se vor intoarce in cursul zilei de vineri la Bucuresti, iar probabil seara va fi o sedinta de Guvern, transmite corespondentul Mediafax.

Marko a spus ca decizia Curtii Constitutionale este "obligatorie", iar Guvernul trebuie sa caute de urgenta alte surse pentru a pastra echilibrul bugetar si cifrele convenite cu FMI.

El a adaugat ca, in opinia sa, alta solutie decat cresterea cotei unice si a TVA nu exista.

"Nu vreau sa anticipez o decizie, dar nu exista alte surse importante, decat cresterea cotei unice si a TVA. S-a incercat evitarea acestui lucru, dar probabil ne vom intoarce la aceasta solutie", a spus Marko.

Marko a precizat ca acordul semnat cu FMI se refera la cifre, nu la surse de venit, si poate fi respectat daca se gasesc solutii alternative.

Judecatorii Curtii Constitutionale au declarat neconstitutionale articolul 1 litera c) din Legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor si articolul 9 din Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Articolul 1, litera c) din Legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor se refera la "pensiile de serviciu ale judecatorilor, procurorilor si judecatorilor, respectiv magistratilor asistenti ai Curtii Constitutionale".

Potrivit articolului 9 din Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, "de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate in plata, precum si indemnizatia de insotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, se diminueaza cu 15%. La determinarea cuantumului brut al pensiilor, precum si a indemnizatiei de insotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, ce vor fi stabilite sau acordate incepind cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizata este de 622,9 lei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#marko, #cota, #unica, #tva , #stiri FMI