Martin Harris: Este foarte important ca Romania continua sa urmeze programul cu FMI

Luni, 07 Februarie 2011, ora 11:09
1171 citiri
Martin Harris: Este foarte important ca Romania continua sa urmeze programul cu FMI

Ambasadorul britanic la Bucuresti, Martin Harris, a declarat, luni, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ca este foarte important faptul ca Romania continua sa urmeze programul cu FMI si ca exista o negociere de succes cu Fondul pentru inceperea unui program nou, relateaza Mediafax.

"Cred ca este foarte important ca Romania continua sa urmeze programul cu FMI si pentru mine este foarte bine ca este o negociere de succes cu FMI pentru un program nou", a spus Martin Harris, intrebat care este in opinia sa mesajul pe care l-a transmis presedintele prin anuntul facut duminica potrivit caruia Romania nu mai are nevoie sa acceseze ultima transa de un miliard de euro de la FMI.

Ambasadorul a apreciat ca mai importanta decat banii este reforma si ca acesta a fost sensul declaratiei presedintelui.

"Eu cred ca cel mai important nu este banul, ci reforma si pentru mine acesta este sensul comentariului presedintelui", a spus Harris.

Ambasadorul britanic, Martin Harris, a facut aceste declaratii cu ocazia participarii sale la deschiderea sedintei Bursei de Valori Bucuresti.

El a apreciat ca prezenta sa la eveniment este o recunoastere a activitatii BVB in mod special in urma listarii Fondului Proprietatea.

El a spus ca este nerabdator sa discute despre dezvoltarea Bursei de Valori Bucuresti si despre dezvoltarea relatiilor acesteia cu Bursa de la Londra in viitor.

Ambasadorul a semnat in cartea de onoare a Bursei, scriind urmatorul mesaj: "Felicitari pentru BVB si cu mari sperante pentru viitor".

Harris a mai spus, in mesajul sau, ca schimburile comerciale romano-britanice s-au cifrat in 2010 la suma de 2,5 miliarde de euro, in crestere cu 30% fata de 2009.

De asemenea, Martin Harris a declarat ca exista doi factori prin care pot fi atrasi mai bine investitorii straini in Romania, respectiv sporirea gradului de absorbtie a fondurilor europene si crearea unui climat mai convenabil prin indeplinirea conditionalitatilor MCV.

"Eu sper ca guvernul poate sa accelereze in viitor absorbtia fondurilor europene", a mai spus Harris.

"Cred ca trebuie un climat mai convenabil pentru investitorii straini si pentru a realiza acest lucru trebuie urmat Mecanismul de Cooperare si Verificare in ceea ce priveste lupta cu coruptia si reforma in sistemul de justitie", a mai declarat Harris.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#programul fmi, # transa fmi, # bursa de valori bucuresti, # martin harris , #stiri FMI