MFP va propune Guvernului o noua rectificare pana la finele lunii octombrie

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 16:06
833 citiri
MFP va propune Guvernului o noua rectificare pana la finele lunii octombrie

 Ministerul Finantelor va propune Guvernului operarea unei noi rectificari bugetare la finele lunii octombrie, in principal pentru redistribuirirea cheltuielilor intre ministere, a declarat secretarul de stat Gheorghe Gherghina, care estimeaza ca veniturile programate pentru 2010 vor fi realizate, informeaza Mediafax.

"Pe 25 octombrie avea urmatoarea analiza a FMI si a Comisiei Europene.Tinand seama cum s-a inchis septembrie, cum au mers primele zile ale lunii octombrie, cum s-a inchis august, noi estimam ca vom realiza veniturile programate pentru acest an.

In ceea ce priveste cheltuielile, estimam ca va fi nevoie de o noua rectificare la finalul acestei luni si probabil ca vom propune Guvernului o noua rectificare bugetara.

Potrivit legii mai avem dreptul la a doua rectificare bugetara si putem sa o facem pe a doua de acord cu dansii, pentru a mai face redistribuiri de cheltuieli intre ministere", a spus Gherghina, prezent la Comisia de Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor.

El a adaugat ca, din analiza executiei bugetare, in unele institutii nu vor fi efectuate anumite cheltuieli si, atunci, aceste sume ar trebui realocate altora.

Prima rectificare a bugetului din acest an a fost realizata de Guvern la jumatatea lunii august.

Potrivit scrisorii suplimentare de intentie la acordul cu FMI, Romania trebuie sa se incadreze in acest an intr-un deficit bugetar de 34,65 miliarde de lei (echivalentul a 6,8% din PIB.

Desi estimarea privind deficitul bugetar de la finele anului a ramas nemodificata, Guvernul a majorat nivelul deficitului bugetar estimat pentru finele lunii septembrie, cu 2,5 miliarde de lei, de la 25,7 miliarde de lei la 28,2 miliarde de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rectificare bugetara guvern fmi cheltuieli , #stiri FMI