Ministerul Economiei a cerut opinia Comisiei Europene pentru stergerea datoriilor CNH,de 2,7 mld lei

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 09:44
1068 citiri
Ministerul Economiei a cerut opinia Comisiei Europene pentru stergerea datoriilor CNH,de 2,7 mld lei

Ministerul Economiei a trimis miercuri o documentatie prin care opinia Comisiei Europene pentru stergerea datoriilor istorice a Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, de 2,7 miliarde lei, a declarat miercuri secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Serban, citat de NewsIn.

"Azi (miercuri, n.r.) am semnat si trimis la Bruxelles documentatia prin care cerem Comisiei Europene un punct de vedere, in legatura cu stergerea datoriilor CNH Petrosani. Si abia dupa ce ei ne trimit un raspuns, vom trimite documentele propriu-zis, in acest sens", a afirmat Tudor Serban.

La randul sau, directorul general al CNH Petrosani, Constantin Jujan, a declarat miercuri pentru NewsIn ca aceste datorii istorice de 2,7 miliarde lei s-au acumulat din 1997. "Daca cererea si documentatia trimisa miercuri la CE se incadreaza in Regulamentul 1407, atunci trimitem si cererea oficiala", a mentionat Jujan.

De asemenea, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Serban, a adaugat faptul ca va pregati o strategie si pentru stergerea datoriilor Termoelectrica. "Reprezentantii FMI au inteles ca datoriile Termoelectrica sunt vechi si s-au acumulat prin majorari si penalizari si ne-au permis sa facem demersuri la CE, sa cerem opinia forurilor europene pentru stergerea datoriilor atat a CNH, cat si a Termoelectrica.

Pentru Termoelectrica inca nu am pregatit nimic, dar ne gandim la o strategie pentru a solicita opinia CE si pentru stergerea datoriilor Termoelectrica", a mentionat Tudor Serban. Secretarul de stat din ME a mai spus ca CNH va primi subventii si in 2010. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#datorii, # CE, # penalizari, # FMI , #stiri FMI