Ministru francez: Falimentul Greciei nu este o ipoteza de lucru

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 19:32
1170 citiri
Ministru francez: Falimentul Greciei nu este o ipoteza de lucru

Default-ul Greciei nu este o ipoteza de lucru in zona euro, chiar daca unele tari evoca o astfel de posibilitate, dupa cum a declarat ministrul francez de Finante, Francois Baroin, relateaza Mediafax.

"Nu este o ipoteza de lucru, default-ul nu face parte din strategia noastra", a insistat Baroin, participant la o reuniune cu omologi africani organizata la Paris.

El a aratat ca strategia este activarea acordului liderilor zonei euro din 21 iulie, privind un al doilea program de finantare pentru Grecia si extinderea rolului Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara.

"Aceasta este pozitia Frantei si, inainte de a reflecta, ca unele tari, la o alta strategie, trebuie sa punem in practica acest acord", a explicat ministrul.

Grecia stie ce trebuie sa faca, guvernul elen stie care ii sunt obligatiile, sarcinile, responsabilitatile fata de creditori, a spus Baroin.

"Guvernul grec trebuie sa lucreze cu reprezentantii troicii, care reuneste Comisia Europeana (CE), Banca Centrala Europeana (BCE) si Fondul Monetar International (FMI) si asteptam raportul acesteia", a adaugat ministrul.

Intrebat ce se va intampla daca raportul troicii va fi defavorabil, iar creditorii vor bloca urmatoarea transa de imprumut, vitala pentru Grecia in octombrie, Baroin nu a vrut sa anticipeze pe marginea acestei ipoteze.

#grecia, #grecia criza, #grecia datorie, #grecia faliment, #grecia default, #default, #faliment tara, #francois baroin , #stiri FMI