Ministrul grec al Finantelor: Nu au loc discutii despre faliment

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 16:51
1266 citiri
Ministrul grec al Finantelor: Nu au loc discutii despre faliment

Ministrul elen de Finante, Evangelos Venizelos, a aparat marti politica economica a guvernului de la Atena, afirmand ca nu au loc discutii despre default-ul datoriilor (incetare de plati), si a atribuit incapacitatea de a respecta tintele deficitului bugetar recesiunii profunde. 

"Nu au loc discutii despre default", a afirmat Venizelos intr-o conferinta de presa citata de Mediafax.

Grecia a anuntat in aceasta saptamana ca va rata tinta de deficit bugetar stabilita pentru acest an.

Stirea ca deficitul Greciei va fi de 8,5% din PIB si nu 7,6% cum se estima initial, in pofida reducerii drastice a cheltuielilor si a majorarii taxelor, i-a lasat pe oficialii europeni cu problema de a gasi o cale de evitare a default-ului statului elen.

Venizelos a avertizat ca si respectarea tintei revizuite a deficitului bugetar din acest an va necesita eforturi.

O parte din planurile de reforma ale guvernului trebuie sa fie aprobate de Parlament.

"Daca mecanismele statului nu vor functiona si daca nu vom avea coeziune nationala si solidaritate, in mod evident vom avea probleme cu tinta de 8,5% din PIB", a avertizat ministrul.

El a spus ca Grecia poate astepta pana la jumatatea lui noiembrie pentru a primi urmatoarea transa de imprumut de la UE si FMI.

Ministrii de Finante din zona euro au declarat luni ca analizeaza daca creditorii privati ai Greciei ar trebui sa reevalueze mai mult in scadere datoriile elene, faptul fiind vazut drept un nou pas spre default-ul tarii.

Venizelos a spus ca masurile dure anuntate de guvern au schimbat climatul discutiilor, partenerii europeni fiind mai interesati de aplicarea reformelor structurale decat de masurile fiscale.

"Nu vom avea nevoie de noi masuri, atata timp cat vom fi consecventi, a aratat oficialul elen.

Venizelos a mai spus ca Grecia va oferi Finlandei garantii de 880 milioane de euro sub forma de obligatiuni, in schimbul contributiei acestui stat la al doilea program de sustinere financiara, si nu crede ca alte tari europene vor vrea acorduri similare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#faliment grecia, # ministru finante grecia, # plati datorii grecia, # grecia , #stiri FMI