Ministrul grec de Finante cere bancilor sa sustina in continuare statul

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 14:52
945 citiri
Ministrul grec de Finante cere bancilor sa sustina in continuare statul

Ministrul elen de Finante, George Papaconstantinou, a cerut bancilor locale sa se "adapteze" la competitivitatea mediului international si sa se "consolideze" pentru a sustine in continuare dezvoltarea statului, transmite AFP, precizeaza Mediafax.

"Sistemul bancar elen este bine protejat prin lichiditati de catre Banca Centrala Europeana, insa trebuie sa se adapteze in acest mediu international competitiv. Bancile trebuie sa se consolideze prin intermediul unei politici strategice pentru a continua sa fie stalpii dezvoltarii tarii prin mijloace juste pentru cetateni si fara sa caute beneficii exagerate", a afirmat Papaconstantinou.

Oficialul a amintit ca infiintarea pana la sfarsitul lunii iunie a unor fonduri de stabilitate financiara, prevazuta in cadrul sprijinului acordat Greciei de catre Uniunea Europeana si Fondul Monetar International (FMI), va intari si mai mult bancile elene.

Aceste fonduri vor primi zece miliarde de euro din cele 110 miliarde de euro promise, pe trei ani, de Uniune si FMI si vizeaza evitarea unor eventuale dificultati pe care bancile le-ar putea intampina in incercarea de a se finanta de pe piata interbancara.

Agentiile de evaluare financiara Fitch si Moody's au redus recent calificativele a cinci mari institutii de credit elene, in contextul crizei financiare prin care trece Grecia.

 

#grecia consolidare dezvoltare banci , #stiri FMI