Ministrul IMM-urilor a discutat cu FMI masurile anticriza

Marti, 04 August 2009, ora 16:46
1472 citiri
Ministrul IMM-urilor a discutat cu FMI masurile anticriza

O delegatie a Ministerului IMM-urilor, Comertului si Mediului de afaceri (MIMMCMA), condusa de ministrul Constantin Nita s-a intalnit in cursul zilei de luni cu reprezentantii FMI, carora le-a prezentat masurile anticriza sustinute de mediul de afaceri din Romania, relateaza NewsIn.

"In aceasta prima discutie, am propus reprezentantilor FMI un pachet de masuri care sa genereze efecte de multiplicare in economie generand dezvoltarea paralela a mai multor domenii.

Consider ca, in acest moment, stimularea productiei prin sustinerea activitatii intrerpinderilor reprezinta principala sursa de venituri pentru buget.

Trebuie sa promovam modalitati generatoare continuu de resurse financiare," a declarat dupa discutii ministrul Constantin Nita.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

De asemenea, printre masurile analizate sunt neimpozitarea profitului reinvestit, eliminarea impozitului minim, strategia publica pe termen scurt privind prioritatile economice ale Romaniei, investitiile in infrastructura, reesalonarea datoriilor catre stat, capitalizarea CEC si Eximbank si finantarea programului de locuinte nou construite.

Ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de afaceri, a subliniat problema dobanzilor mari practicate de bancile din Romania, accesul la creditare fiind una din problemele majore ale IMM-urilor.

Reprezentantii FMI au declarat ca sunt deschisi la negocieri pe aceste teme, scopul principal fiind de a gasi solutii viabile pe termen lung, dar care sa fie flexibile pe termen scurt.

FMI a mai precizat ca, in cadrul negocierilor cu autoritatile romane, incearca sa stabileasca un echilibru intre masurile structurale avute in vedere pentru dezvoltarea activitatii economice si resursele financiare de care Romania dispune. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#capitalizare, #economie, #finantare, #fmi , #stiri FMI