Modernizarea sectorului energetic costa 10 miliarde de dolari

Joi, 31 Martie 2011, ora 12:43
1170 citiri
Modernizarea sectorului energetic costa 10 miliarde de dolari

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, a estimat joi ca sectorul energetic romanesc necesita investitii de 10 miliarde de dolari pentru a fi modernizat, astfel incat sa fie folosit la capacitate maxima, dar acest lucru nu poate fi realizat doar cu veniturile obtinute din taxe, conform NewsIn.

"Este nevoie de capital, capital pentru infrastructura Romaniei, pentru drumurile, podurile si caile ferate, dar trebuie sa mentineti deficitul economic in limitele convenite cu FMI si cu Comisia Europeana. Numai in sectorul energetic aveti nevoie de apoximativ 10 miliarde de dolari pentru a moderniza sectorul astfel incat sa folositi la capacitate maxima cele mai importante active strategice ale Romaniei.

Acest lucru nu poate fi realizat doar cu veniturile obtinute din taxe", a spus Gitenstein.

El a declarat ca Romania nu a folosit piata de capital la intregul potential, iar acesta ar putea juca un rol esential in atragerea de investitii din Rominia si din strainatate.

Diplomatul american a dat ca exemplu Polonia, care a anuntat in 2009 ca va demara un program pentru a stange 10 miliarde de euro prin vanzarea unei cote din participatia sa in companiile de stat si a facut acest lucru fara sa piadra controlul asupra activelor esentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modernizare, #sector energetic, #investitie energie , #stiri FMI