Moody's: Criza politica nu afecteaza momentan ratingul Romaniei

Joi, 01 Octombrie 2009, ora 13:43
821 citiri
Moody's: Criza politica nu afecteaza momentan ratingul Romaniei

Turbulentele in plan politic erau previzibile inaintea alegerilor prezidentiale, neavand impact pe termen scurt asupra ratingurilor tarii, a declarat pentru NewsIn analistul Moody's, Kenneth Orchard, care a precizat ca ar deveni "mult mai ingrijorat" daca criza politica s-ar prelungi pe 6-12 luni. 

 

"Pe termen scurt, legatura intre evolutia economica si turbulentele politice este slaba.

Am fi mult mai ingrijorati daca situatia s-ar intinde pe 6-12 luni si ar impiedica reformele structurale, insa noi credem ca nu se va prelungi, ne asteptam ca lucrurile sa se calmeze pana la finalul anului", a precizat Orchard.

El a adaugat ca, in contextul acordului de finantare externa, FMI a aratat "o toleranta remarcabila" fata de Romania, tocmai pentru ca situatia actuala de pe scena politica era usor de anticipat.

"Partidele politice incearca de fiecare data sa fie in centrul atentiei si sa isi exercite puterea inaintea alegerilor.

FMI, pe de alta parte, a avut o remarcabila toleranta fata de Romania, daca ne uitam la concesiile pe care le-a facut tarii, comparativ cu tratamentul aplicat altor state.

Cred ca reprezentantii Fondului realizeaza ca nu are sens sa exercite presiuni suplimentare acum, pentru ca alegerile prezidentiale sunt de obicei precedate de certuri politice", a mai spus analistul.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #moody, #politica, #rating, #s , #stiri FMI