MTI: FMI nu a spus ca nu se mai acorda subventiile

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 14:49
963 citiri
MTI: FMI nu a spus ca nu se mai acorda subventiile

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Constantin Dascalu, a declarat miercuri ca FMI nu a spus ca nu se mai acorda subventiile, Fondul fiind interesat unde merg subventiile si de monitorizarea veniturile si cheltuielile celor sase companii din MTI. 

"Trei zile la rand am avut discutii cu reprezentantii FMI in ceea ce priveste companiile care sunt in subordinea ministerului.

Este o lista de zece companii care vor fi monitorizate de FMI, dintre care sase sunt ale MTI, respectiv CFR Infrastructura, CFR Marfa, CFR Calatori, Electricficare, Metrorex si CNADNR.

Cele zece companii ce vor fi monitorizate au fost alese de fond din diferite motive", a declarat Constantin Dascalu.

Acesta spune ca unele dintre ele au fost alese de FMI pentru ca primesc subventii si CFR Infrastructura, de exemplu, pentru ca are pierderi.

"Exista in intelegerea cu FMI-ul un numar de criterii care trebuie indeplinite, iar aceste companii vor fi verificate trimestrial de catre fond", a afirmat Dascalu.

In cadrul discutiilor de miercuri, secretarul de stat din MTI a adaugat ca s-a discutat "o filosofie de buget", reprezentantii FMI au luat fiecare societate in parte din cele sase si acestia si-au prezentat pe rand bugetul.

"Ceea ce doreste FMI este ca acest buget sa nu contina pierderi, descresterea sau eliminarea arieratelor si fondul de salarii sa nu creasca mai mult decat inflatia", a subliniat Dascalu.

In plus, in cadrul discutiilor cu FMI, toate cele sase companii ale MTI si-au prezentat propunerile pentru bugetul pe 2010.

Reprezentantii MTI, care au participat la discutiile cu FMI, au concluzionat ca Romania ar trebui sa se incadreze in deficitul bugetar care a fost stabilit de catre FMI sa fie de 5,9% din PIB.

Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Serban, spunea luni ca reprezentantii FMI au cerut autoritatilor romane sa elimine subventiile la cele zece companii de stat monitorizate, precizand ca in 2010 cel mult 3 firme mari vor mai primi subventii, respectiv C.N. a Huilei, CFR Calatori si Infrastructura. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#fmi, # subventii, # transporturi , #stiri FMI