Nicolas Sarkozy a cerut diversificarea sistemului monetar

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 11:14
1271 citiri
Nicolas Sarkozy a cerut diversificarea sistemului monetar

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a cerut joi diversificarea sistemului monetar international, sustinand ca "o lume multipolara trebuie sa corespunda unei lumi multimonetare", relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Nu putem ramane cu o singura moneda", a declarat Nicolas Sarkozy, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Aquila, in centrul Italiei, unde are loc summitul G8.

Presedintele francez a dat asigurari ca a vorbit cu directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, prezent, de asemenea, la Aquila.

"Aplicam in continuare sistemul Bretton Woods din 1945", care a fixat noile reguli financiare si monetare.

"Dupa 60 de ani, trebuie sa ne intrebam daca o lume multipolara din punct de vedere politic nu trebuie sa corespunda unei lumi multimonetare", a mai spus Sarkozy.

Sarkozy a mentionat numeroasele propuneri formulate in acest sens de FMI sau de China.

"Nu am dreptul sa aleg una dintre aceste propuneri, insa ar trebui sa fie organizate dezbateri". Dolarul este, dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, moneda de referinta la nivel mondial. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, cere prudență. Ea a declarat joi, 11 aprilie, că, deși inflația a scăzut mai repede decât spuneau pronosticurile,...
#dolar, #fmi, #g8 , #stiri FMI