Noua transa de bani pentru Grecia ar putea fi amanata

Sambata, 13 August 2011, ora 15:28
1376 citiri
Noua transa de bani pentru Grecia ar putea fi amanata

Noul ajutor pentru Grecia, care ar urma sa fie acordat in septembrie, ar putea fi amanat din cauza incapacitatii acestei tari de a indeplini conditiile creditorilor, scrie NewsIn.

Grecia a adoptat un program de austeritate, dar inca nu a atins tintele economice stabilite de Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

"Daca programul bugetar trebuie sa fie recalibrat sau completat cu noi masuri, eliberarea transei de 8 milioane de euro ar putea dura mai mult".

Datoria totala a tarii a ajuns la 490 de miliarde de dolari.

Naftemporiki sustine ca misiunea celor trei creditori ai Greciei urmeaza sa ajunga la Atena la 29 august, cu intarziere de o saptamana, iar emiterea de obligatiuni guvernamentale va fi amanata pana la sfarsitul lunii septembrie, pentru ca investitorii privati nu sunt inca pregatiti.

Deficitul bugetar al Greciei a crescut cu 25% in primele sapte luni ale acestui an, pana la 15,5 miliarde de euro. Somajul a ajuns la un record de 16,6%, iar economia s-a contractat cu 6,9% in trimestrul al doilea.

In ciuda continuarii protestelor fata de programul de austeritate, Atena vrea sa creasca taxele si sa reduca cheltuielile pentru a economisi pana in 2015 circa 33 de miliarde de dolari.

#ajutor grecia, #masuri austeritate grecia, #fmi, #transa bani fmi, #deficit bugetar grecia , #stiri FMI