Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O misiune de evaluare a FMI va fi in Romania in perioada 25 ianuarie-8 februarie

O misiune de evaluare a FMI va fi in Romania in perioada 25 ianuarie-8 februarie

Reprezentantul Fondului Monetar International (FMI) pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, a anuntat miercuri ca o misiune a Fondului va veni in Romania in perioada 25 ianuarie-8 februarie pentru a saptea evaluare din cadrul acordului, se arata intr-un comunicat, informeaza NewsIn.

"Delegatia va evalua performata recenta a economiei romanesti si va discuta cu autoritatile despre obiectivele pentru perioada care a mai ramas din acordul curent. De asemenea, misiunea va initia negocierile pentru un posibil nou accord. Pe langa intalnirea cu autoritatile, delegatia se va intalni si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor patronale si ai bancilor", a declarat Lybek.

Misiunea de evaluare va fi condusa de Jeffrey Franks.


La finalul vizitei, delegatia isi va prezenta concluziile boardului executiv al FMI. Autoritatile romane vor fi informate despre concluziile misiunii si despre eliberarea celei de-a opta transe (de aproape 1 milion de euro) la doua zile dupa sedinta boardului.


Vizita FMI va avea loc impreuna cu echipele Comisiei Europene si Bancii Mondiale.


Romania a agreat in 2009 cu FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala si alte institutii internationale un pachet de asistenta financiara pe doi ani de aproape 20 miliarde euro.


Pana in momentul de fata, Romania a primit 12,17 miliarde euro de la Fondul Monetar International, respectiv 3,7 miliarde euro de la Comisia Europeana si alte 300 de milioane de euro de la Banca Mondiala.


Tara noastra urmeaza sa mai primeasca de la FMI in 2011 inca o transa, respectiv cea de-a opta, in valoare de 874 milioane DST.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 605 ori
Citeste mai multe desprefmi misiune negocieri nou acord