O noua greva generala va paraliza miercuri Grecia

Marti, 10 Mai 2011, ora 17:25
1277 citiri
O noua greva generala va paraliza miercuri Grecia

Angajatii din sectorul public si privat din Grecia se vor afla miercuri intr-o noua zi de greva generala, care va afecta transportul public, aerian, naval si feroviar si, in plus, miscarea de protest s-ar putea extinde si in cazul benzinariilor, informeaza NewsIn.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca in data de 11 mai 2011 va avea loc o greva generala de 24 de ore.

Miscarea de protest va fi organizata de Sindicatul General al Angajatilor din Sectorul Privat si de Sindicatul Angajatilor din Sectorul Public si va afecta transportul public, aerian, naval si feroviar.

Pe de alta parte, si Federatia Patronilor de Statii de Benzina a anuntat declansarea unei greve si inchiderea statiilor de benzina, in semn de protest fata de decizia Guvernului de a stabili un pret maxim pentru benzina si motorina.

Unele statii de benzina din insulele Samos, Chefalonia si Corfu au fost deja inchise incepand cu 5 mai 2011, fapt care a condus la aparitia unor probleme privind aprovizionarea cu carburant.

Tot miercuri, in Piata Sintagma din Atena este programata sa aiba loc o ampla manifestatie organizata de sindicatele elene, atentioneaza MAE, in conditiile in care piata a fost treatrul unor confruntari violente intre manifestanti si fortele de ordine cu ocazia altor miscari de protest.

In aceasta perioada, pentru a evita situatiile neplacute care pot interveni pe parcursul calatoriei pe teritoriul Greciei, cetatenii romani sunt sfatuiti sa contacteze, in prealabil, compania de unde si-au procurat biletul de transport, pentru a verifica daca orarul de drum a suferit modificari in urma declansarii acestei actiuni de protest.

Grecia se confrunta de anul trecut cu ample miscari de protest si cu greve generale, dupa ce tara, aflata in pragul unui colaps economic, a fost nevoita sa se imprumute de la UE si FMI si a trebuit sa ia o serie de masuri de austeritate. 

#greva generala grecia, # miscare de protest, # greva , #stiri FMI