Olli Rehn: UE ar putea bloca plata ultimei transe din imprumutul alocat Greciei

Luni, 30 Mai 2011, ora 14:11
1174 citiri
Olli Rehn: UE ar putea bloca plata ultimei transe din imprumutul alocat Greciei

Comisarul european de finante Olli Rehn a avertizat ca Uniunea Europeana ar putea bloca plata unor noi transe din imprumutul alocat Greciei, daca tara nu va oferi garantii ca isi poate plati datoriile, conform NewsIn.

Intr-un interviu acordat Der Spiegel, Rehn s-a alaturat avertismentelor facute de FMI saptamana trecuta, potrivit carora ar putea bloca creditul, de teama ca Grecia nu isi va putea achita datoriile.

"Noi, europenii, impunem aceleasi conditii ca FMI si cerem baze pentru a crede ca Grecia ia masuri pentru a-si achita datoria", a spus comisarul pentru afaceri financiare.

El a subliniat ca totul depinde de decizia comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Centrale Europene si a atras atentia ca situatia este "foarte grava".

Un raport de audit din partea celor trei institutii se pare ca va arata ca Grecia nu a indeplinit niciuna dintre conditiile de politica fiscala pentru primirea imprumutului.

Anterior, presedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker, si-a exprimat indoieli in legatura cu deblocarea celei de a treia si ultime transe a pachetului de salvare in valoare de 110 miliarde de euro alocat Greciei.

Pe de alta parte, ministrul grec de finante, Giorgios Papakonstantinou a spus ca guvernul sau este increzator ca va primi banii.

Intre timp, proteste pe scara larga au avut loc duminica la Atena si in alte orase din Grecia, in legatura cu reducerile bugetare si planurile iminente de privatizare.

#olli rehn, #imprumut grecia, #datorii grecia , #stiri FMI