OUG 58/2010 privind majorarea TVA de la 19% la 24% a fost adoptata

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 14:55
1842 citiri
OUG 58/2010 privind majorarea TVA de la 19% la 24% a fost adoptata

Deputatii au adoptat, luni, cu 172 voturi favorabile, 48 "impotriva" si trei abtineri, OUG 58/2010 privind majorarea TVA de la 19% la 24% in forma Guvernului, informeaza NewsIn.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a propus luni suplimentarea ordinii de zi a sedintei de plen cu acest act normativ, propunere adoptata cu majoritate de voturi, dar criticata de opozitie.

"Domnul Toader a cerut suplimentarea ordinii de zi cu OUG 58 pentru ca FMI si-a adus aminte si a spus Guvernului ca, daca Ordonanta nu se transforma in lege, nu-i primesc la negocieri", a comentat social-democrata Aura Vasile.

"Inteleg graba cu care se doreste sa se faca modificari in Codul fiscal, dar sa venim cu un act atat de important, si sa suplimentam ordinea de zi, nu putem fi de acord pentru ca nu se cunosc implicatiile pe care le poate avea acest act normativ.

PNL va vota impotriva, nu suntem de acord cu majorarea TVA", a anuntat viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu.

Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor a adoptat duminica un raport de admitere asupra OUG 58/2010 privind majoararea TVA la 24%, fara amendamente.

Presedintele Comisiei de buget-finante din Camera, Viorel Stefan, a anuntat ca adoptarea OUG 58 priveste o conditionalitate a FMI de a fi adoptata majorarea TVA la 24% pana la sfarsitul acestui an in Parlament.

#majorare, #tva, #conditionalitate, #fmi, #oug, #adoptare , #stiri FMI