Pambuccian: nu se poate ca leul sa arate frumos, dar tara sa se duca de rapa

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 00:03
1324 citiri
Pambuccian: nu se poate ca leul sa arate frumos, dar tara sa se duca de rapa

Liderul deputatilor minoritatilor, Varujan Pambuccian, a precizat, marti, ca intalnirea dintre reprezentantii FMI si membrii coalitiei de guvernare a decurs "prost", oficialii Fondului neacceptand pachetul de masuri de relansare economica elaborat de putere, care prevede si scaderea cotei unice, potrivit Newsin. 

"Intalnirea cu FMI a decurs prost si este bine ca am pastrat ideea de a continua discutiile. Fiecare a ramas pe pozitie. FMI gandeste foarte conservator, strict monetar, are pozitia unei banci clasice. Toata problema dezvoltarii Romaniei pe ei nu ii intereseaza", a precizat, marti, pentru NewsIn, liderul deputatilor ce reprezinta, in Parlament, minoritatile nationale.

Varujan Pambuccian a facut aceste precizari ulterior unei intalniri desfasurate la Palatul Victoria si la care au participat primul-ministru Emil Boc si liderii formatiunilor ce sustin guvernarea.

Pambuccian a spus ca vor mai avea loc intalniri intre reprezentantii FMI si liderii coalitiei pentru a se discuta in continuare pe marginea solutiilor economice viitoare pentru Romania.

In discutia de marti seara, coalitia de guvernare a pledat in fata delegatiei FMI pentru pachetul de masuri pe care l-a elaborat, in timp ce Fondul a ramas pe pozitie cerand respectarea trendului de austeritate pe care Guvernul merge in acest moment.

"Pachetul consistent de relansare economica pe care noi l-am prezentat si care mie mi se pare moderat, nu avangardist, a fost un dezacord evident cu pozitia FMI.

Este un pachet in care am incredere, care va aduce o inviorare a mediului de afaceri", a mai spus Varujan Pambuccian, referindu-se la pachetul de masuri elaborat de coalitia de guvernare si care prevede, printre altele, cresterea salariului minim de la 600 la 700 de lei, diminuarea contributiilor de asigurari sociale cu trei puncte procentuale si scaderea cotei unice de la 16 la 12%.

"Nu putem sa mergem pe o politica monetarista in care leul sa arate foarte frumos, dar tara sa se duca de rapa", a subliniat Pambuccian, precizand ca a reprosat reprezentantilor FMI ca "vorbesc in lozinci".

Pe de alta parte, potrivit unor surse participante la discutie, FMI a cerut in continuare adoptarea legilor pe care Guvernul si le-a propus, referindu-se la Legea salarizarii unitare si Legea pensiilor si finalizarea proiectului de buget pe anul viitor.

Reprezentantii FMI au remarcat, in contextul motiunii de cenzura care se va vota miercuri, ca o instabilitate politica nu ar ajuta Romania. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#pambuccian, #fmi, #masuri de relansare economica, #cota unica , #stiri FMI