Parlamentarii sa nu faca un joc politic cu bugetul pentru ca se joaca cu banii romanilor

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 09:35
999 citiri
Parlamentarii sa nu faca un joc politic cu bugetul pentru ca se joaca cu banii romanilor

Liderul parlamentarilor independenti, ministrul Gabriel Oprea, a declarat luni ca grupul sau va vota bugetul si face un apel catre senatori si deputati, indiferent de culoarea politica, sa nu faca un "joc politic" cu bugetul de stat, Romania avand nevoie de un buget "realist si adoptat la timp", informeaza NewsIn.

"Fac apel la toti parlamentarii, indiferent de culoarea politica a fiecaruia, sa nu faca un joc politic pe subiectul bugetului de stat. Cei care se joaca cu bugetul de stat se joaca de fapt cu banii a milioane de romani. Sa fim deci responsabili si, intelegand situatia economica in care ne aflam, sa permitem Guvernului sa actioneze in conformitate cu termenii bugetari proiectati", a spus Gabriel Oprea.

El a adaugat ca formatiunile politice trebuie sa dea dovada de "intelepciune" si sa puna interesul Romaniei "deasupra celui de partid", pentru ca interesul imediat este adoptarea bugetului la timp, altfel riscand pierderea banilor de la FMI.

"Trebuie sa punem interesul Romaniei deasupra celui de partid si deasupra jocului de imagine si interesul imediat este sa aiba un buget realist si un buget adoptat la timp. Stim cu totii ca daca acest buget nu va fi adoptat la timp si nu va fi unul realist atunci exista riscul ca banii de la FMI sa nu mai vina si criza economica sa se adanceasca", a mai spus Oprea, care a caracterizat bugetul ca fiind unul care raspunde "intr-o maniera realista" situatiei economice actuale. 

 

#buget, # fmi, # bani , #stiri FMI