Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patronatele cer adoptarea legii parteneriatului public-privat

Patronatele cer adoptarea legii parteneriatului public-privat

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) a anuntat ca va solicita joi la intalnirea cu delegatia Fondului Monetar International urgentarea Guvernului in adoptarea legii parteneriatului public-privat, precum si diminuarea in regim de urgenta a "parafiscalitatii", transmite NewsIn.

"Este singura solutie la ora actuala prin care pot fi atrasi bani pentru marile investitii necesare cresterii economice, cata vreme Guvernul nu dispune de resursele necesare pentru a demara aceste investitii de la buget. (...)

In plus, vom cere delegatiei FMI sa preseze Guvernul sa plateasca si el factura anticriza prin reducerea cheltuielilor bugetare cu 10 la suta si prin sustinerea unor programe de relansare economica precum cele ale Ministerului Turismului si Dezvoltarii Regionale de construire a 20.000 de case la tara sau de reabilitare termica a locuintelor", potrivit reprezentantilor Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania.

Astfel, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania va solicita FMI si sustinerea urmatoarelor masuri anticriza: alocarea a minimum 0.5% din PIB pentru programe destinate infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor; generalizarea neimpozitarii profitului si a dividendelor reinvestite; plata TVA la data incasarii contravalorii bunurilor livrate/serviciilor prestate/lucrarilor executate.

De asemenea, ACPR va cere delegatiei Fondului Monetar International "diminuarea semnificativa si in regim de urgenta a parafiscalitatii (peste 500 de taxe nefiscale, fara taxele nefiscale stabilite de autoritatile publice locale), prin reducerea la jumatate a numarului actual de agentii si alte organisme finantate din bani publici si diminuarea la jumatate a personalului acestora".Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 962 ori
Citeste mai multe desprelege patronate guvern fmi