Patronatele, impotriva amanarii deciziei privind memorandumul cu FMI

Marti, 11 Mai 2010, ora 15:56
1288 citiri
Patronatele, impotriva amanarii deciziei privind memorandumul cu FMI

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania nu este de acord cu decizia presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc de a amana discutarea in sedinta de Guvern de miercuri a memorandumului cu FMI, a declarat, marti, la Parlament, purtatorul de cuvant al Aliantei, Dan Matei Agathon.

Dan Matei Agathon a declarat, pentru MEDIAFAX, ca, in intalnirea de la Parlament, Alianta Confederatiilor patronale a insistat pe dialog.

"Lucrurile se indreptau spre normalitate. Din pacate, presedintele Traian Basescu a hotarat ca aceasta structura sa nu continue, iar toate discutiile legate de scrisoarea de intentie sa fie transferate CES, care se va intruni vineri, la ora 10.00", a adaugat Agathon.

El a spus ca acest raspuns a pornit de la faptul ca liderii confederatiilor sindicale au cerut schimbari de fond ale memorandumului.

Potrivit lui Dan Matei Agathon, in aceste conditii, s-a amanat discutarea in sedinta de Guvern de miercuri a documentului, presedintele si premierul hotarand ca, in functie de decizia CES, sa fie inaintat spre Guvern si apoi spre Parlament.

"Daca CES da aviz negativ, exista posibilitatea rechemarii misiunii Fondului si renegocierii acordului, lucru pe care Alianta nu-l accepta sub nicio forma", a adaugat Agathon.

El a aratat ca Alianta Confederatilor Patronale a cerut o intalnire cu presedintele Traian Basescu, deoarece considera ca urmarile unei tergiversari a adoptarii documentului, intr-un moment in care toata lumea asteapta ca acesta sa ajunga in timp util la Washington, este un "semnal prost".

"Neacordarea transei de catre FMI este un semnal extraordinar de prost pe care putem sa-l dam fondurilor de investitii, comunitatii de afaceri, UE", a mai spus Agathon.

 

 

#amanare, #decizie, #fmi, #memorandum , #stiri FMI