Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patronii nu mai spera sa faca profit in 2009

Patronii nu mai spera sa faca profit in 2009

Majoritatea patronilor de IMM-uri, respectiv 83%, au estimari negative privind profitul care il vor obtine in acest an, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Petre Milut, citand un studiu al organizatiei patronale.

Potrivit studiului, 76% dintre IMM-urile intervievate intentioneaza sa se adapteze la conditiile economice actuale prin restrangerea activitatii, in timp ce 16% dintre ei cauta investitori pentru recapitalizarea afacerii.

Guvernul e de vina!


Conform sondajului UNPR, 74% dintre antreprenorii mici si mijlocii sustin ca actuala criza este generata de conditiile externe, in timp ce 26% dintre respondenti invinovatesc Guvernul pentru lipsa unei coerente in aplicarea masurilor de salvare a economiei.


Peste 60% dintre IMM-uri sustin ca relaxarea creditarii, corelata cu alte masuri economice, ar putea duce la o mai buna functionare a afacerii, iar 34% dintre acestia spun ca masurile trebuie sa fie de natura relaxarii fiscale.


De asemenea, 55% dintre firmele mici si mijlocii cred ca acordul cu FMI este o solutie, in timp ce 34% sustin contrariul.

Presedintele UNPR, Petre Milut, a subliniat ca, in opinia lui, actuala criza financiara va reprezenta un boom "de minimum cinci ani".


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1123 ori