PC nu vrea un nou imprumut FMI

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 15:43
1007 citiri
PC nu vrea un nou imprumut FMI

Presedintele PC Daniel Constantin a declarat miercuri ca nu este de acord cu contractarea unui nou imprumut de la FMI daca banii vor fi destinati platii salariilor si pensiilor, insa varianta prelungirii acordului cu Fondul ar putea fi discutata daca banii vor merge in investitii, informeaza NewsIn.

"Sa vedem pentru ce se contracteaza acest nou credit. Nu putem sa fim de acord pentru ca, din pacate, am mai spus-o, copii, nepotii, vor fi cei care vor plati dobanda pentru aceste credite dar repet, trebuie sa vedem pentru ce vor sa contracteze un nou credit.

Daca vom avea aceeasi politica de plata a pensiilor si salariilor din creditul de la FMI sigur vom fi impotriva, daca vom vedea ca se vor duce in investitii, atunci trebuie sa discutam", a comentat liderul PC ipoteza lansata luni de presedintele Basescu, potrivit careia Romania ar putea contracta un nou imprumut de la FMI.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, luni, in cadrul unei intalniri cu seful misiunii FMI in Romania, ca la misiunea de evaluare din octombrie trebuie analizat daca solutia corecta pentru viitor este extinderea acordului existent cu FMI sau continuarea printr-un acord de tip precautionary.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#fmi, #imprumut, #pc, #pensii, #salarii , #stiri FMI