Petcu: Salariatii care nu sunt bugetari sa se alature grevei generale daca salariile scad cu 25%

Sambata, 22 Mai 2010, ora 09:45
1192 citiri
Petcu: Salariatii care nu sunt bugetari sa se alature grevei generale daca salariile scad cu 25%

Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, i-a indemnat vineri la greva generala si pe salariatii care nu sunt bugetari daca diminuarea salariala cu 25% nu va fi abandonata, precizeaza Mediafax.

"Daca lucrurile nu se vor indrepta intr-o situatie fireasca, anume de a abandona acest proiect de lege care nu face decat sa aduca mari deservicii cetatenilor Romaniei, va trebui sa luam in calcul si alt tip de actiuni care sa continue pana cand lucrurile vor intra pe un fagas normal. Cred ca este nevoie ca actiunea de tip greva sa atinga toate sectoarele de activitate. Eu cred ca e momentul ca toti colegii sa inteleaga ca acest tip de actiune nu este dedicat doar celor care reprezinta sectoare bugetare, pentru ca, in egala masura, sectoarele economice vor fi afectate in perioada urmatoare si cred ca un semnal serios de nemultumire ar trebui sa fie greva generala in toate sectoarele de activitate, inclusiv in cele care produc mari perturbatii in functionarea societatii romanesti", a declarat Marius Petcu.

Afirmatiile au fost facute dupa intalnirea de vineri dintre liderii PSD si reprezentantii sindicali.

Totodata, Petcu a aratat ca in timpul intalnirii s-a stabilit ca toate propunerile sindicale vor face parte din viitoarea motiune de cenzura a PSD.

"De asemenea, am luat act de pozitia exprimata de FMI, care vine in intampiunarea dorintei noastre de a nu aplica in mod brutal diminuarea salariilor cu 25%, ci de a gasi o forma prin care fondul de salarii sa fie scazut, dar nu la acest nivel si ca pana la urma ar trebui sa abordam forma de solidaritate care sa insemne o impozitare diferentiata.

Este momentul ca cei care au avut beneficii mai mari in perioada trecuta sa contribuie mai mult la depasirea starii de criza", a adaugat Marius Petcu.

Totodata, el a mai spus ca va raspunde favorabil oricarui partid care incearca sa dea sindicatelor o mana de ajutor, "pentru ca este evident ca astazi resursele sindicale nu sunt suficiente pentru a putea opri acest act normativ". 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#diminuare salarii greva impozitare diferentiata fmi , #stiri FMI