Pogea: Deficitul bugetar a ajuns la 2,7% din PIB

Joi, 02 Iulie 2009, ora 09:08
1314 citiri
Pogea: Deficitul bugetar a ajuns la 2,7% din PIB

Deficitul bugetar a ajuns dupa primele sase luni din acest an la 2,7% din PIB, potrivit primelor evaluari, sub tinta convenita cu FMI, de 2,73% din PIB, a declarat miercuri ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, potrivit NewsIn.

Veniturile au fost in primul semestru de 77,23 miliarde lei, iar cheltuielile au insumat 91,65 miliarde lei, a precizat ministrul. Astfel, deficitul bugetar a ajuns la finalul lui iunie la 14,42 miliarde lei, putin sub tinta convenita cu Fondul Monetar International, de 14,51 miliarde lei,arata datele preliminare.

Datele finale privind executia bugetara din primele sase luni vor fi cunoscute in 25 iulie. Romania a convenit cu FMI incadrarea in anumite tinte de deficit bugetar in fiecare trimestru, astfel incat, la finalul lunii decembrie, acesta sa nu depaseasca 24,36 miliarde lei (adica 4,58% din PIB, estimat la 531,25 miliarde lei pentru 2009).

Pentru finalul trimestrului II a fost stabilita o tinta de 14,51 miliarde lei (2,73% din PIB), iar pentru trimestru III, de 18,61 miliarde lei (3,5% din PIB).

Pogea a declarat miercuri dupa-amiaza, pentru NewsIn, ca Romania s-a incadrat "cu mare probabilitate" in tinta de deficit bugetar convenita cu Fondul Monetar International (FMI) pentru finalul primului semestru.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#bugetar, #deficit, #fmi, #pib, #pogea, #tinta , #stiri FMI