Pogea: Orice majorare de salarii presupune alte disponibilizari

Sambata, 12 Septembrie 2009, ora 22:50
1177 citiri
Pogea: Orice majorare de salarii presupune alte disponibilizari

Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, le-a spus sindicalistilor, in cadrul negocierilor de sambata din Guvern, ca "firul este intins la maximum" si orice incercare de crestere a coeficientilor din grila Legii unitare ar fi insotita de disponibilizari, posibilitate respinsa de sindicalisti, anunta NewsIn.

"In privinta anexelor privind coeficientii din Legea unitara, am obtinut de la ministrul finantelor afirmatia ca in acest moment 'firul este intins la maximum' si orice incercare de crestere a ceficientior ar fi insotita de disponibilizari, ceea ce este inacceptabil in aceasta perioada", a spus presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, la finalul negocierilor.

El a precizat ca "scaparile" existente in actuala forma a Legii unitare a salarizarii, in care nu au fost incluse o serie de functii, vor fi modificate in cadrul sedintei de guvern de duminica si vor fi facute publice luni.

Executivul a decis, saptamana trecuta, ca isi va angaja raspunderea pe Legea educatiei nationale, Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si pe Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor cu Comisia Europeana si FMI.

Forma finala a legilor ar urma sa fie aprobata duminica de Guvern, in cadrul unei sedinte care va incepe la ora 10:00.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#pogea, #salariu, #disponibilizari, #guvern , #stiri FMI