Ponta: acordul cu FMI nu poate fi renegociat

Vineri, 14 Mai 2010, ora 22:42
1212 citiri
Ponta: acordul cu FMI nu poate fi renegociat

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Cluj, ca presedintele Traian Basescu "a mintit" cand a afirmat ca acordul cu FMI poate fi renegociat si ca in cazul in care s-ar cere renegocierea acordului reprezentantii Fondului ar considera ca Romania are un Guvern si un presedinte iresponsabili, relateaza NewsIn.

Ponta a declarat, intr-o conferinta de presa, ca in cazul in care s-ar cere renegocierea acordului cu FMI reprezentantii Fondului ar considera ca Romania are un Guvern si un presedinte iresponsabili, pe care nu se pot baza.

"Domnul Basescu, ca de obicei, ne-a mintit.

Ministrul Finantelor, neavand raspunderi politice, a spus adevarul.

Cand a plecat delegatia FMI cu scrisoarea de intentie, cine mai crede ca se mai renegociaza?

Spun asta din experienta cuiva. Am facut parte din singurul Guvern, Nastase, care a dus la bun sfarsit un acord cu FMI.

Dupa ce ai semnat scrisoarea de intentie, nu te mai intorci decat cu riscul ca FMI sa te considere definitiv ca un Guvern si un presedinte iresponsabil pe a-l carui cuvant nu poti sa pui baza", a spus Ponta.

Potrivit acestuia, nu s-a mai intamplat niciodata ca, dupa ce a plecat delegatia FMI cu scrisoarea de intentie, acordul sa se renegocieze.

"Dar sa te intelegi, sa iti dai cuvantul, sa pui semnatura pe scrisoarea de intentie, au plecat la Washington, si sa le spui din Bucuresti «v-am pacalit, v-ati dus cu o scrisoare, dar nu e adevarat», asa ceva Basescu poate face in Romania, dar in afara Romaniei nu se poate", a afirmat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, intrebat daca renegocierea acordului cu FMI este una dintre variantele la care lucreaza Guvernul in prezent ca in mod categoric nu poate fi vorba despre asa ceva, dar ca acordul cu Fondul Monetar International poate fi renegociat in orice moment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#acord, #fmi, #ponta, #renegociere , #stiri FMI