Premierul elen "sanctioneaza" deputatii care au votat impotriva austeritatii

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 16:57
1355 citiri
Premierul elen "sanctioneaza" deputatii care au votat impotriva austeritatii

Deputatul grec care a votat impotriva masurilor de austeritate aprobate de Parlamentul elen in cursul zilei de astazi, a fost exclus din partidul PASOK, anunta NewsIn. 

Vezi si:

Grecia a aprobat PLANUL DE AUSTERITATE. Vezi cat de dure sunt masurile

Planul de austeritate a primit in Parlamentul elen 155 de voturi pentru si 138 impotriva.

Doi parlamentari s-au abtinut si cinci "au raspuns prezent".

Pentru aprobare erau necesare minim 151 de voturi. Un singur parlamentar al PASOK a votat impotriva planului si a fost imediat dat afara din partid.

Cel putin un deputat al opozitiei a votat in favoarea planului. In urma excluderii deputatului din PASOK, partidul si-a redus locurile din Parlament la 154, din totalul de 300.

Planul de austeritate va avea o durata de cinci ani.

Masurile prezentate Parlamentului prevad economii de 28,4 miliarde de euro si privatizari masive, ce urmeaza sa aduca la bugetul statului 50 de miliarde de euro pana in 2015.

Proiectul este contestat, insa, de sindicate, care au lansat marti o greva de 48 de ore, dupa luni in care veniturile au fost reduse si in care rata somajului a ajuns la peste 16%. In urma aprobarii masurilor, Uniunea Europeana si FMI vor debloca ultimele 12 miliarde de dolari din imprumutul de salvare de 110 miliarde alocat Greciei.

De asemenea, oficialii europeni ar urma sa finalizeze detaliile unui al doilea pachet de salvare, evaluat la circa 120 de miliarde de euro, ce vizeaza sa ajute Grecia sa isi plateasca datoriile pana la sfarsitul lui 2014.

Un sondaj arata ca pana la 80% dintre greci se opun masurilor de austeritate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demitere deputat elen, #masuri austeritate grecia, #plan austeritate grecia, #voturi parlament elen , #stiri FMI