Premierul sustine ca acordul cu FMI nu va fi facut public

Marti, 02 Iunie 2009, ora 17:34
1466 citiri
Premierul sustine ca acordul cu FMI nu va fi facut public

Premierul Emil Boc a declarat, marti, la Arad, ca acordul incheiat cu FMI va fi facut public, insa in prezent mai sunt cateva detalii de natura tehnica, care sunt discutate cu reprezentantii Fondului, transmite corespondentul NewsIn.

"Bineinteles ca va fi facut public. Exista doar cateva detalii de natura tehnica cerute de Fondul Monetar International, ca o politica internationala pe care o au. In rest, acordul, evident, ca va fi facut cunoscut opiniei publice si Parlamentului Romaniei. Nici nu se discuta acest lucru", a declarat Emil Boc.

Conditiile din acordul cu FMI au devenit la Bucuresti subiect de disputa politica in ultimele saptamani, in conditiile in care documentul nu a fost inca facut public, chiar daca unele elemente sunt cunoscute.

In 22 mai, seful delegatiei FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, declara ca FMI va publica, in cateva zile, scrisoarea de intentie semnata cu autoritatile romane pentru pachetul de finantare externa.

"Cred ca vom publica acordul in urmatoarele zile, dar multe dintre detaliile prezentate in acest document se cunosc deja", a spus Franks.

De altfel, intr-un comunicat din 23 aprilie, biroul regional al FMI pentru Romania si Bulgaria preciza ca documentele acordului dintre Romania si FMI urmau sa fie publicate dupa discutia din boardul FMI - care a avut loc in 5 mai -, daca autoritatile romane sunt de acord.

#acord, #boc, #fmi, #premier , #stiri FMI