Prim-ministrul grec vrea un guvern de uniune nationala?

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 07:45
982 citiri
Prim-ministrul grec vrea un guvern de uniune nationala?

O publicatie elena sustine ca premierul elen, George Papandreou, ar putea propune formarea unui guvern de uniune nationala care sa scoata tara din criza datoriilor, dar informatia a fost dezmintita de guvernul de la Atena, transmite Reuters.

Papandreou ar fi dispus sa demisioneze, daca astfel se va ajunge la un consens politic pentru formarea unui guvern de coalitie, cu o majoritate parlamentara puternica, a relatat publicatia financiara Imerisia.

"Informatia nu este adevarata", a declarat Ilias Mosialos, purtator de cuvant al Executivului.

In iunie, Papandreou i-a spus sefului conservatorilor din opozitie, Antonis Samaras, ca este dispus sa demisioneze pentru a permite crearea unui guvern de uniune nationala care sa atraga un sprijin mai larg pentru masurile de austeritate din programul de finantare convenit cu Uniunea Europeana si FMI.

Samaras, care se opune masurilor de austeritate, a respins oferta.

Partidul Socialist condus de Papandreou detine majoritatea in Parlamentul tarii.

Potrivit unui sondaj de opinie publicat joi, conservatorii au un avantaj de noua puncte procentuale fata de socialisti.

Liderii UE se vor reuni la Bruxelles pe 17-18 octombrie, pentru a discuta despre revizuirea unui acord din 21 iulie privind acordarea unui al doilea program de sprijin Greciei, posibil prin cererea ca bancile sa accepte pierderi mai mari din detinerile de obligatiuni suverane elene.

#prim ministru grec, #guvern uniune nationala, #criza datorii grecia, #criza grecia, #criza, #grecia , #stiri FMI