Prima de risc pentru datoria Greciei s-a redus

Vineri, 26 Martie 2010, ora 14:15
933 citiri
Prima de risc pentru datoria Greciei s-a redus

Costul asigurarii impotriva riscurilor de intrare a Greciei in incapacitate de plata au scazut vineri, dupa acordul incheiat joi de liderii europeni cu privire la un macanism de ajutare a Greciei, relateaza Les Echos, citat de NewsIn.

Astfel, marja la CDS-uri (credit default swap), o masura a costului asigurarii riscului de intrare in faliment, a coborat vineri cu peste 8 puncte de baza, pana la 302,9 puncte de baza in cazul Greciei, potrivit platformei CMA.

La acest nivel al marjei CDS, o datorie de 10 milioane euro va fi asigurata la un cost de 302.900 euro impotriva riscului de faliment in urmatorii cinci ani.

La initiativa Frantei si a Germaniei, tarile din zona euro au incheiat joi un acord pentru un mecanism european de ajutare a Greciei, ce consta in imprumuturi bilaterale din parte atarilor zonei euro si din partea Fondului Monetar International (FMI).

Textul oficial al acordului nu include suma la care s-ar putea ridica ajutoarele, insa, potrivit unor surse europene, acestea ar putea atinge 20-22 miliarde euro, dintre care cel putin o treime ar urma sa fie din partea FMI.

In ceea ce priveste diferenta dintre randamentul la imprumuturile grecesti pe zece ani si obligatiunile Germaniei, aceasta s-a redus cu 0,12 puncte procentuale, la 3,08 puncte procentuale. 

#financiara, #grecia, #prima, #risc, #sustinere , #stiri FMI