PSD si PNL vor "rediscutarea" acordului cu FMI

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 10:35
1442 citiri
PSD si PNL vor "rediscutarea" acordului cu FMI

Indiferent de cine va castiga alegerile, acordul cu FMI ar putea fi rediscutat, avand in vedere ca, in termenii actualului document, Romania trebuie sa acopere o gaura de cateva miliarde de euro din bugetul statului, bani pe care nu ii are. 

Vicepresedintele PSD Constantin Nita a declarat pentru Gandul ca "dupa ce Guvernul Iohannis va intra in functiune, in ianuarie e posibila o rediscutare a acordului" in timp ce liderul liberal Varujan Vosganian a declarat si el ca desi "PSD-PNL isi asuma obligatia continuarii acordului cu FMI", vor cere unele modificari, printre care si recorelarea pensiilor cu salariul mediu pe economie, anulata de legea pensiilor, informeaza Gandul.

Intrebat care sunt cerintele FMI cu care alianta nu este de acord, fostul ministru al Finantelor a dat exemplul decorelarii pensiei de salariul mediu pe economie, masura asumata de Guvernul Boc.

Ambii politicieni au evitat insa un raspuns transant la intrebarea "De unde bani?". Intrebare la care nici Romania lui Basescu, aflata in campanie electorala, nu a avut alt raspuns decat indatorarea statului catre bancheri, in schimbul a miliarde de euro date ca dobanzi.

#acord, #fmi, #rediscutare, #romania , #stiri FMI