Reducerea CAS cu 5% va fi discutata in iunie cu creditorii internationali

Joi, 15 Mai 2014, ora 13:59
2095 citiri
Reducerea CAS cu 5% va fi discutata in iunie cu creditorii internationali

Reducerea contributiilor sociale cu cinci puncte procentuale va fi printre primele lucruri pe care autoritatile le vor discuta cu reprezentantii Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene la inceputul lunii iunie, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu.

"Cresterea PIB de 3,8% in primul trimestru este un semnal foarte bun, care arata ca politicile pe care le-am luat pana acum au fost foarte bune, prin urmare sper sa continuam aceasta crestere economica si sa luam masuri care sa promoveze mediul de afaceri. Va mentionez doua care sunt pe lista noastra. Una este reducerea CAS cu cinci puncte procentuale. Va fi printre primele lucruri pe care le vom discuta cu FMI, cu Banca Mondiala si Comisia Europeana cand vor sosi la inceputul lunii iunie", a subliniat Ioana Petrescu.

Un alt lucru cerut de mediul de afaceri este rescrierea Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala.

"Ne asteptam sa intre in dezbatere publica in aceasta vara pentru ca in septembrie sa inceapa dezbaterile in Parlament si sa intre in vigoare la inceputul anului viitor", completeaza Ioana Petrescu.

In Romania, cota cumulata de CAS platita de angajator este de 45%, iar colectarea se situeaza undeva la 32%, din cauza muncii la negru si diverselor scutiri de CAS pentru anumite categorii de persoane.

#crestere pib, #PIB Romania 2014, #crestere economica romania, #reducere cas , #stiri FMI