Romania a ajuns la mana bancilor cu dobanzi mari

Sambata, 07 Noiembrie 2009, ora 22:53
1574 citiri
Romania a ajuns la mana bancilor cu dobanzi mari

Fara transele din creditele de la Comisia Europeana si FMI, Finantele vor lua bani de pe piata bancara, sperand la costuri mici.

Bancile comerciale vor profita de situatia delicata a Ministerului de Finante si vor cere dobanzi foarte mari pentru banii imprumutati.

Decembrie, termenul-limita

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), s-a aratat destul de sceptic in privinta sanselor noastre sa mai primim banii de la Fond pana la sfarsitul anului. "Mi-e teama din doua cauze: prima, ca piata va interpreta gresit o amanare a transei de la Fond, si a doua problema, una mult mai acuta, acoperirea deficitului bugetar", a spus Isarescu, ieri, la prezentarea raportului asupra inflatiei.
 
La randul sau, Jeffrey Franks, seful delegatiei FMI in Romania, este ceva mai optimist. El a declarat, ieri, la o conferinta de presa, ca Romania mai are sanse sa acceseze cei 1,5 miliarde de euro in acest an. Insa pentru aceasta trebuie sa ne miscam "foarte repede".

Adica, in primele zile ale lunii viitoare, trebuie sa avem bugetul statului pe 2010 aprobat de parlament, la fel ca legea pensiilor si cea a responsabilitatii fiscale. Dintre toate acestea insa, "bugetul pentru anul viitor este chestiunea cheie", a subliniat Franks. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#dobanzi, #banci, #comisia, #europeana, #fmi, #piata, #bancara , #stiri FMI