Romania ar putea ajunge in incapacitate de plata

Duminica, 29 Mai 2011, ora 23:00
1738 citiri
Romania ar putea ajunge in incapacitate de plata

Presedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu, sustine ca Romania ar putea ajunge in incapacitate de plata din cauza masurilor pe care Guvernul si le-a stabilit pentru anul 2013, an in care a programat rambursarea imprumutului luat sau plata salariilor castigate in instanta de unii bugetari.

Atanasiu a declarat ca, potrivit analistilor financiari, Romania "se afla printre cele 24 de state care sunt foarte probabil sa ajunga in incapacitate de plata in urmatorii ani".

"Romania se afla printre cele 24 de state care sunt foarte probabil sa ajunga in incapacitate de plata in urmatorii ani din cauza unui lucru foarte simplu.

Ia uitati-va la masurile Guvernului Boc pentru anul 2013. Cand incepe rambursarea datoriei catre cei care ne-au imprumutat? In 2013. Cand se platesc salariile profesorilor castigate in instanta? In 2013.

Cand se platesc salariile directorilor care au fost dati afara ca erau cate trei pe un post si cu hotarari judecatoresti si care trebuiau sa isi recupereze banii? In 2013. Cand se platesc cei 10.000 de kilometri de drumuri care incep sa fie contractati anul acesta? In 2013. Pai ce-o fi in 2013? Probabil ca l-au pus ca este dupa 2012, anul in care se termina lumea", a spus Atanasiu.

Atanasiu a adaugat ca Romania este in situatia de a ajunge in incapacitate de plata daca nu se iau masura corespunzatoare pentru depasirea situatiei grave in care se afla.

"Am vazut masurile Guvernului Boc si de aceea ne temem si dorim sa gasim o alta solutie. Singurele masuri pe care le-a luat domnul Boc sunt alinierea la directivele FMI.

Daca ati observat insusi domnul presedinte Basescu ne-a spus asa: «Domnule, la discutia cu FMI, eu personal am introdus in discutie problema intreprinderilor de stat, care nu era in discutie, fiindca Guvernul nu vrea sa ia masuri acolo si atunci l-am pus pe ala de la FMI sa ceara ca domnul Boc sa se conformeze». Am ajuns in situatia in care doar FMI ne mai dicteaza ce este de facut in Romania", a afirmat Teodor Atanasiu.

El a adaugat ca FMI nu are o reteta pentru intreaga societate romaneasca, ci "strict pe ceea ce ii trebuie lui sa isi vada banii rambursati".

Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...
#incapacitate plata, #masuri guvern boc, #datorie, # imprumut FMI , #stiri FMI