Salariile bugetarilor vor avea mai putine sporuri

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 14:05
1628 citiri
Salariile bugetarilor vor avea mai putine sporuri

Guvernul s-a angajat fata de FMI ca legislatia de implementare a legii de salarizare unitara va include mai putine sporuri, va introduce un sistem prin care salariile bugetarilor vor fi corelate cu cele din privat si vor fi legate de responsabilitatile angajatului la locul de munca si de calificare, transmite Mediafax.

Prin noua lege se va asigura ca structura de clasificare salariala este simplificata, iar platile vor fi legate in principal de responsabilitatile la locul de munca si de calificare.

Noul sistem de salarizare va fi evaluat in raport cu salariile din sectorul privat, printr-un studiu al salariilor, pentru a se asigura ca salariile din sectorul public sunt in general aliniate la conditiile actuale de pe piata muncii, in limita constrangerilor", se arata in memorandumul tehnic atasat scrisorii suplimentare de intentie la acordul cu FMI, obtinut de Mediafax, in care noua lege a salarizarii unitare ocupa un capitol aparte si detaliat la sectiunea "conditionari".

Legea va introduce o limita de 30% a cheltuielilor de personal, altele decat cele cu salariile fata de totalul cheltuielilor de personal, si va limita sporurile individuale pentru personalul civil, platile de "stimulente" urmand sa fie tratate ca sporuri, mai este indicat in document.

Guvernul a promis totodata FMI ca nu va trimite Parlamentului modificarile la Legea salarizarii inainte de a primi avizul institutiei internationale si al Comisiei Europene si ca modificarile vor fi adoptate pana la sfarsitul lunii octombrie.

Scrisoarea suplimentara la acordul cu FMI a fost aprobata, miercuri, de Guvern.

#salarii, #bugetari, #sporuri, #mediu, #privat , #stiri FMI