Schimb de replici Geoana-Basescu

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 10:46
1570 citiri
Schimb de replici Geoana-Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat ca principalul motiv al acordului cu FMI a fost legat de riscul de depreciere a monedei nationale si a reactionat dur in momentul in care liderul PSD a spus ca, din cauza ineficientei programului anticriza, numeroase firme s-au inchis si exporturile au cazut.

"E important ca Mircea Geoana sa inteleaga acordul cu FMI", a spus Basescu, Geoana replicand ca a negociat cu Fondul inaintea sa, informeaza Mediafax.

"Riscul de depreciere a monedei nationale era urias", a spus Basescu, adaugand ca scopul acordului a fost ca BNR sa aiba suficienti bani incat sa tina cursul in frau.

Seful statului a spus ca este multumit de neimpozitarea profitului reinvestit.

Mircea Geoana a spus ca programul anticriza e suficient, ca 120.000 de firme si-au inchis potile si ca exporturile au cazut.

"Ce piata a cazut la export?", a replicat Basescu, insistand de mai multe ori ca Geoana sa indice la ce se refera.

Ulterior seful statului a spus ca au crescut exporturile in Germania, Olanda, Italia.

Tot in cadrul dezbaterii de joi de la Parlament, presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe Mircea Geoana ca nu cunoaste doanzile bancilor din Romania.

"Mediul de afaceri e multumit ca s-a reusit stabilitatea monedei nationale si este multumit ca s-au creat conditii sa-si ia bani din banci chiar cu dobanda mai mare, pentru a-si plati ratele", a spus Basescu, fiind intrerupt de Mircea Geoana care a spus: "La 18% rata dobanzii cum poate sa fie un om de afaceri multumit?".

In replica, Traian Basescu a precizat: "Imi permiteti sa va spun ca domnul Geoana nu stie dobanda la bancile din Romania? Cautati in jurul a 10-9-8 in momentul de fata, domnule Geoana".

"Poate pentru firmele PDL", a raspuns Geoana.

#basescu, #exporturi, #fmi, #geoana, #replici, # dobanzi, # banci , #stiri FMI