Seful FMI: In Romania incetarea de plati este iminenta

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 12:20
2077 citiri
Seful FMI: In Romania incetarea de plati este iminenta

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat intr-un interviu acordat postului elvetian TV TSR ca niciun stat stat european nu risca sa intre in faliment, insa exista tari mai vulnerabile, precum Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, Romania si altele, unde trebuie implementate politici mai dure, informeaza Mediafax. 

"Ceea ce este dramatic, si vorbesc de state precum Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, Romania etc, state in care trebuie redresata situatia - nu putem continua asa deoarece incetarea platilor este iminenta, prapastia este chiar in fata - sunt cele care patimesc mai mult, sunt cele mai vulnerabile", a afirmat Strauss-Kahn.

"Nu cred in faliment", a spus el, adaugand ca solidaritatea comunitatii europene va preveni prabusirea financiara a statelor.

"Aceasta presupune, insa, politici mai dure. Insa deoarece statele cele mai vulnerabile, cele mai sarace, au de patimit mai mult trebuie elaborate programe care sa pastreze cheltuielile sociale", a mentionat oficialul FMI. 

#seful fmi, #romania, #faliment, #strauss-kahn , #stiri FMI